Vitaminok és Takarmány Kiegészítők

Újra kapható Magyarországon a híres ír FORAN cég teljes kínálata. Vitaminok, kiegészítő takarmányok széles választéka. A német Scheidler gyógynövényes kiegészítő termékeiről híres.

Vitaminok és ásványi anyag kiegészítők

CHEVINAL PLUS
Piacvezető, komplex vitamin készítmény. Vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és esszenciális aminosavakat is tartalmazó készítmény versenylovak, sport, hobbi, túralovak, tenyészetek  számára.Chevinal

Összetétel: 1. 000 ml tartalma

Ca-pantotenát   2000 mg
Lizin               10.000 mg
D3 vitamin       95.000NE
B-vitamin         1.000 mg
B6-vitamin          400 mg
K-vitamin            100 mg
Folsav                 500 mg
Kolin-klorid        4000 mg
Metionin            8000 mg
Réz                   1400 mg
Kobalt                  20 mg
Cink                 5000 mg
A-vitamin    600.000NE
E-vitamin      15.000NE
B2-vitamin       400 mg
B12-vitamin    1600 mg
Biotin                 20 mg
Nikotinsav       1200 mg
Nátrium        16.000 mg
Jód                     20 mg
Magnézium        800 mg
Vas                 1600 mg
Mangán           4000 mg
Szelén                  7 mg


Etetési  útmutató:
tréningben lévő verseny- és sportlovak számára 50 ml/nap, könnyű munkát végző lovaknak 25 ml/nap. Pihenésben lévő lovaknak, kondíciótartás céljából, 20-25 ml/nap.

Kiszerelés: 1 és 5 liter, műanyag kannában

 

 

FERATONE
Ideális vitamin-, nyomelem- és vas kiegészítő, ezáltal vérképződést elősegítő és vitalitást növelő készítmény. Különösen fontos lehet betegségből való felépülés és csökkent teljesítmény esetén, mivel pótolja a vérképződéshez és regenerálódáshoz szükséges anyagokat.

Összetétel:    1000 ml tartalmaFeratone
Vas        600mg
Kobalt        5mg
B- vitamin    167 mg
B2-vitamin    84 mg
B6-vitamin    50 mg
B12-vitamin    334 mg
Folsav        50mg
Szorbit        15ml


Etetési útmutató:
Használat előtt felrázandó. Étvágytalanság, kondícióvesztés, idegesség, fáradékonyság esetén póniknak és csikóknak 15 ml/nap, felnőtt állatoknak 30 ml/nap. 4-5 hetes kúraszerű alkalmazás javasolt.

Kiszerelés: 1 liter, 5 liter műanyag flakonban.

COPPERVIT szirup
Szerves réz tartalmú szirup lovak részére. A lovak takarmányozásában a réz az egyik legfontosabb nyomelem. A réz számos életfolyamathoz nélkülözhetetlen. Rézhiány esetén először romlik a termékenység, majd – ha a hiány továbbra is fennáll. A rézhiány súlyos megbetegedésekhez is vezethet.

A rézhiány leggyakoribb következményei:Coppervit

  • 1. A csontok és ízületek fejlődési zavara – minthogy a réz szerepet játszik a csontokban, porcszö
  • 2. Anaemia – a réz a vörösvértestek és a hemoglobin képződésében fontos nyomelem.
  • 3. Gyenge szőrszín és pataszaru – a réznek a pigment-képzésben és a szaru fejlődésében betöltött szerepe miatt.
  • 4. A vérerek repedése a réz fontos szerepet játszik az érfal felépítésében nélkülözhetetlen elasztin képzésében.
  • 5. Terméketlenség.vetben, inakban és szalagokban lévő kollagén képződésében.
  • 6. Hiányos immunválasz az réznek az immunrendszer működésében is fontos szerepe van.Vizsgálatok alapján a szerves kötésben lévő réz sokkal könnyebben hasznosul a szervezetben, mint a szervetlen réz (pl. rézszulfát). A szerves réz közvetlenül beépül a májba, gyorsan helyre állítva annak réz tartalékait.

Összetétel: 30 ml (egy felnőtt ló adagjának):Réz (réz-edtát formájában) 200 mg
Mangán (mangán-edtát formájában) 100 mg
E-vitamin 500 mg,
B12-vitamin 100 g,
Biotin 200 g

Javallatok
Lovak rézhiányának megelőzésére és kezelésére.Etetési útmutató: Szájon át, takarmányba keverve, vagy közvetlenül, adagolóval beadva.

SHY- FEEDER -B

Összetétel:Shy Feeder
B-vitamin 1425 mg/kg,
B6-vitamin 455 mg/kg,
B12-vitamin 2990 gg/kg,
valamint glicerin és szorbit, természetes aromával és kiegészített energiában gazdag szirup vivőanyagban.

Javallat:
A készítmény koncentrált formában B-vitaminokat  tartalmazó kiegészítő takarmány, amely különösen akkor javallott, ha a lovak kevésnek bizonyul a kemény munka, verseny, vagy utazás folyamán illetve az étrend megváltozásakor. A szemestakarmányon tartott és az idegesség jeleit mutató lovaknak szükségük lehet kiegészítő B-vitaminra. A B6-vitamin az anyagcsere-folyamatokban, a B12-vitamin pedig a növekedésben, sejtosztódásban és a vérképzésben játszik fontos szerepet. A készítmény nem tartalmaz tiltott elemeket, vagy doppingnak minősülő alkotórészeket.

Etetési útmutató:
Szájon át, takarmányba keverve. Pónik és csikók részére 15 ml, egyéves és felnőtt lovak részére 35ml mennyiséget szükséges naponta a takarmányba keverni. Hűvös, száraz, fénytől védett helyen.

Kiszerelés: 1, 5 L műanyag flakonban.

Izom-, ín- és csonterősítők

MUSCLE MAX
A készítmény elősegíti az izom fejlődését, működését, javítja a reprodukciós folyamatokat. Az E-vitamin és a szelén jelentős antioxidáns szerepet játszik az egészséges anyagcsere folyamatok kialakulásában. A B-vitaminok növelik az étvágyat és segítik a takarmány teljes felhasználását. A készítmény nem tartalmaz tiltott összetevőket. A készítmény izomfejlődést elősegítő hatása kedvező a tréningben lévő lovak kezelésére és a fiatal lovak eladásra való felkészítésére. Kedvezően hat a kancák és csődörök szaporodásbiológiai folyamataira.

Összetétel:
1 liter tartalma:Muscle Max Group
E-vitamin mg
L-lizin, hidroklorid 70.000mg
B12-vitamin 4.000 g
Szelén 10mg
Valamint: B, és B6-vitamin, energiában gazdag vivő anyagban.

Etetési útmutató:
Tréningben lévő és versenyre előkészítendő lovaknak 50 ml.Csődöröknek és tenyészkancáknak 50 ml, pónik és kistestű lovak részére 25 ml mennyiséget szükséges naponta a takarmányhoz keveri. A készítményt használat előtt jól fel kell rázni.

Kiszerelés: 1 L, 5 L műanyag flakonban

 

OSTEO-GLYCAN
Erős lábak – Jó csontok – Egészséges ízületek. Az Osteo-Glycan világosszürke színű takarmány kiegészítő por.Tartalmazza, a loval csontrendszerének képződésében és reparatív folyamataiban résztvevő szerves és szervetlen anyagokat.Osteo-Glycanban levő nagy mennyiségű tengeri kollagén (cápaporc) rendkívül gazdag szerves GAG-ben (glükósaminoglikán), kondroitinben, glükosaminban és hialuronátban. A készítmény számos egyéb a csontok, kötőszövet és porcok részére fontos összetevőt is tartalmaz.Osteo-GlycanA makro elemek közül megtalálható benne a nátrium, magnézium és a porcképződésben fontos szerepet játszó szerves szilikát, az A és D vitaminok,illetve – optimális arányban a kalcium és a foszfor. A réz és a cink a jobb felszívódás és hasznosulás érdekében fehérjékhez kötve található benne, szerves kötésben. A csont és porc tápanyagainak kiegészítésére ajánlott a lovak izom és csontrendszerének egészséges fejlődése érdekében. Etetésével biztosítható a jó és egészséges ízületek, csontok és erős lábak kialakulása.Az Osteo-Glycan különösen ajánlott vemhes kancáknak, csikóknak egy és két éveseknek, idősebb lovaknak és az edzésbe újonnan beállított lovaknak. Rendkívül fontos a csont alkotóelemeinek megfelelő szintjének biztosítása a takarmányban.Vemhesség: Tudományos vizsgálatok alapján elmondható, hogy a kiegészítést legalább 3 hónappal a csikó megszületését megelőzőénél kell kezdeni. Ez az az időpont, amikor a magzat testméretei kétszeresére növekednek és bekövetkezik a porcos váz kalcifikációja , mely növeli a kanca saját tartalékaira kifejtett nyomást . A tenyésztőknek ilyenkor túletetés nélkül kell biztosítani a vehem nagy növekedési és fejlődési időszakában a megnövekedett igényeket, hogy elkerüljék a takarmányozási rendellenességeket.Laktáció: A kancák a jó tejtermelés érdekében még a vemhességben felhasznált mennyiségekhez képest is fokozottan használnak fel kálciumot a tartalékokból. Amennyiben a laktáció során nem elégítik ki a kancák megnövekedett ásványi anyag igényeit, romlik a tej minősége és mintegy “védekezésképpen” a kanca mindaddig nem vemhesül, ameddig tartalékait megfelelően fel nem tölti.Választást követően: Tovább folytatódik a fiatal állatok csontrendszerének növekedése és ez által nő a kálcium, foszfor és más alkotóelemek iránti igény is.

Összetétel: per kg per 50g
Tengeri kollagén 50,000 mg 2500mg
Réz (kelát) 1000 mg 50mg
Cink (kelát) 3000 mg 150mg
Magnézium 25000 mg 1250mg
Kálcium 215000 mg 10750mg
Foszfor 86000 mg 4300mg
Nátrium 15700 mg 785mg
Szilikát (szerves) 20000 mg 1000 mg
A vitamin 600000 i.u. 30000 mg
D vitamin 120000 i.u. 6000 mg

Etetési útmutató:
A lovak napi takarmányadagjának kiegészítéséhez az alábbi Osteo-Glycan mennyiségek hozzáadása szükséges tenyészkancák 2 kanál (a vemhesség 9, 10. és 11. hónapjában és laktáció alatt) csikók és egy évesek 1 kanál. Idősebb lovaknak 1 kanál. Egy csomagoláshoz mellékelt kanálba kb. 25 g termék, fér. Egy kg Osteo-Glycan 25g-os napi adag esetén 40 napig, 20g-os napi adag esetén 50 napig elegendő.

Kiszerelés: 1 kg, 5kg, csomagolásban kerül forgalomba.

Elektrolitok

EQUI- LYTE-G granulátum
Szájon át alkalmazható elektrolit pótló lovak részére. Tréning, verseny, betegség során az izzadással elvesztett ásványi sók pótlására.

Összetétel:    1000 g tartalma

EQUI-LYTE G 0Kálium-klorid            100g
Nártrium-klorid        265g
Nátrium-karbonát        50g
Nátrim-citrát            1,2 g
Magnézuim-szulfát        34g
Kalcium-karbonát        100g
Réz-szulfát            340mg
C-vitamin            16.6 g
E-vitamin            8,333NE
Galicin                125g
Citromsav            300mg


Etetési útmutató:
.
Takarmányba keverve. Erősen igénybe vett felnőtt állatoknál 60 g/nap (4 adagolókanál), könnyű fizikai igénybevételnél 30 g/nap (2 adagolókanál). A készítmény alkalmazása során állandó friss ivóvizet kell biztosítani.

Kiszerelés: 1 kg, 2 kg dobozban, 10 kg vödörben.

 

Teljesítménynövelők

PRO AM RACING
A Pro-Am Racing egy 100 %-ban elő-emésztett készítmény, mely az esszenciális aminosavakat, a Branch chain aminosavakat (BCAA) és más aminosavakat a leghatékonyabb di- és tripeptid formában tartalmazza. A BCAA típusú aminosavak munkavégzés során rendkívül fontos energia forrásként szerepelnek és különösen fontosak akkor, ha a szervezet szénhidrát tartalékai kimerülnek. A glutaminsav,glycin és a cisztein alkotják azt a minden élő sejtben előforduló tripeptidet, (GSH) mely nagy jelentőségű a szervezet immun és stressz válaszadó képességében.Pro Am RacingMindegyik peptid 2-3 aminosavból áll, ezért a gyors felszívódás szempontjából méretűk ideális. A Pro-Am Racing ezért hatását azonnal kifejti, nem kell várni a normál emésztési folyamat eredményére.Ezek a peptidek táplálják az immunrendszert és fokozzák az izmok energiával történő feltöltését sejt szinten. Támogatják és segítik a szervezetet, ennek eredményeként nemcsak az általános egészségi állapot javul, hanem gyorsabb lesz az edzések és versenyek közötti regeneráció és nő a teljesítmény is.Pro-Am Racing segíti ezen kívül sérülések, sebészeti beavatkozások, vagy emésztőszervi rendellenességeket követően az alacsony energiaszintű takarmányokon tartott lovak felépülése során az izomszövet természetes megújulását és gyógyulását.

Összetétel:
Hidrolizált növényi protein, mely az alábbi aminosavakat tartalmazza tripeptid és dipeptid formában.Glutaminsav,(+)arginin,aspartámsav, (+)leucin,glycin, (+) fenilalanin, (+)valin,prolin, (+) lizin, (+)izoleucin, tirozin, (+) triptofán, serin,alanin, (+)threonin, (+) histidin, (+) methionin, cisztein,Az esszenciális aminosavakat (+) jelöltük.

Etetési útmutató:
Egy felnőtt edzésben levő ló esetében javallható egy 10 napos Pro-Am Racing kezelés. A kezelést a verseny előtt 5 nappal szükséges elkezdeni és azt követően 5 napig érdemes folytatni 100 ml napi adag etetése esetén 1 liter 10 napra elegendő. Amennyiben egy lónak kondicionálásra van szükség, akkor az ajánlott adag 100-150 ml naponta kétszer 10 napon keresztül, majd 100 ml fenntartás céljából. Tiltott elemeket, vagy doppingnak minősülő alkotórészeket nem tartalmaz.

Kiszerelés:1 és 5 literes csomagolásban, műanyag kannába zárva kerül forgalomba.

PRO AM BOOST

Teljes és azonnali hatású, jobb izomkondíció, nagyobb munkaintenzitás.Gyors hatású előemésztett növényi fehérjéket és más tápanyagokat tartalmazó értékes takarmány kiegészítő verseny és sport lovak részére.A Pro-Am Boost egy 100 %-ban elő-emésztett készítmény, mely az esszenciális aminosavakat, a Branch chain aminosavakat (BCAA) és más aminosavakat a leghatékonyabb di- és tripeptid formában tartalmazza.Pro Am racing pasztaMás aminosav forrásokkal összehasonlítva sokkal gyorsabban és hatékonyabban szívódnak fel. A BCAA típusú aminosavak munkavégzés során rendkívül fontos energia forrásként szerepelnek és különösen fontosak akkor, ha a szervezet szénhidrát tartalékai kimerülnek. A glutaminsav, glycin és a cisztein alkotják azt a minden élő sejtben előforduló tripeptidet, (GSH) mely nagy jelentőségű a szervezet immun és stressz válaszadó képességében.Mindegyik peptid 2-3 aminosavból áll, ezért a gyors felszívódás szempontjából méretűk ideális. A Pro-Am Boost ezért hatását azonnal kifejti, nem kell várni a normál emésztési folyamat eredményére. Ezek a peptidek táplálják az immunrendszert és fokozzák az izmok energiával történő feltöltését sejt szinten. Támogatják és segítik a szervezetet, ennek eredményeként nemcsak az általános egészségi állapot javul, hanem gyorsabb lesz az edzések és versenyek közötti regeneráció és nő a teljesítmény is. Lassítják az izomfáradtság kialakulását. Kiegészítésként a Pro-Am Boost vitaminokat (E,B1,B2,B6,B12,niacin,kalcium D-pantotenát,kolin klorid) ásványi anyagokat és elektrolitokat (kálcium, cink, magnézium, nátrium, kálium) is tartalmaz.

Összetétel:
Hidrolizált növényi protein, mely az alábbi aminosavakat tartalmazza tripeptid és dipeptid formában.Glutaminsav, (+)arginin,aspartámsav, (+)leucin,glycin, (+) fenilalanin, (+)valin, prolin, (+) lizin, (+)izoleucin, tirozin, (+) triptofán, serin, alanin, (+)threonin, (+) histidin, (+) methionin, cisztein,Az esszenciális aminosavakat (+) jelöltük.

Összetétel:   60 ml-ben
E vitamin                            2500 mg
B1 vitamin                             160 mg
B2 vitamin                            200 mg
B6 vitamin                               30 mg
B12 vitamin                           750 mg
niacin                                     300 mg
kolin klorid                            150 mg
kálcium D-pantotenát         100 mg
Nátrium                               1480 mg
Kálium                                   390 mg
kálcium                                  150 mg
Cink                                         20 mg
Magnézium                          225 mg

Etetési útmutató:
A ló méretétől és igényétől függően a versenyt, vagy edzést megelőzően ½-1 Pro-Am Boost injektor tartalmát szükséges szájon át beadni. A versenyt, vagy edzést és munkavégzést követően „feltöltésképpen” újra lehet adni ½-1 injektor tartalmát. Tartós igénybevétel esetén igény szerint további Pro-Am Boost is adható. Tiltott elemeket, vagy doppingnak minősülő alkotórészeket nem tartalmaz.

Kiszerelés:  60 ml-es csomagolásban, egyedi injektorban kerül forgalomba.

NEUTROLAC
Energiában gazdag kellemes ízű szirup. A lovak sajátos szükségleteinek megfelelően – amennyiben előfordul a ”Tying-up” szindróma, szükséges, hogy táplálékuk tartalmazzon só pótló anyagot és E-vitamin készítményt. A Neutrolackészítmény nem tartalmaz tiltott elemeket, vagy doppingnak minősülő alkotórészeket. Kimerült lovak részére javasolt takarmány-kiegészítő, ami segít megőrizni a szervezet védekező képességét. Fárasztó mozgás után ajánlott a használata és segít megőrizni a test védelmi mechanizmusát az um. ”Tying-up” szindrómától.

Összetétel:
Nátrium-monohidrogéncitrát 280 g/liter, tartósító és ízesítő anyagok.

Etetési útmutató:
Versenylovak számára naponta 30 ml-t kell a takarmányba keverni. Ha szükséges, további mennyiség adagolható 50 ml-ig, közvetlenül szájon keresztül, azonnal a megerőltetés, vagy versenyzés után. Szájon át, takarmányba keverve.

Kiszerelés: 1 L, 2,5 L és 5 L műanyag flakonban.

Nyugtatók

NUTRI-CALM
Nyugtatás és kontrol természetes úton.B- vitaminokat, L- triptofánt és magnéziumot tartalmazó barna színű gél egyedi adagolóval ellátott injektorban.Nutri-Calm természetes anyagokból összeállított készítmény, ezért kiválóan alkalmas verseny és kedvtelésből tartott lovak nyugtatására. Nutri-Calm nem állatgyógyászati nyugtató, gyógyszereket sem tartalmaz Igény esetén kapható folyékony kiszerelésű változata is, melyet takarmányba is keverhető.Nutri-CalmAz Nutri-Calm stressz oldó és nyugtató takarmány kiegészítő. Alkalmazása elsősorban az előkészítés, a tréning és a versenyzésre történő előkészítés időszaka alatt fontos. Ideges és ingerlékeny lovak és pónik részére kifejezetten ajánlott. B vitaminok, különösképpen a B 1 vitamin (tiamin) már régóta használatos jó eredménnyel a lótatásban “ideges” típusú lovak takarmányának kiegészítésére. Alkalmazása igen hasznos lehet eladás, kiállítások, versenyek, kezelések stb. alkalmával.MagnéziumA szemes takarmány – mely az étrend nagy részét képviseli- tipikusan magnéziumban szegény, ezért pótlása szükséges. A magnézium elengedhetetlenül szükséges a normál sejttevékenység fenntartásához. A szervezetszállító rendszerét segíti a víz és elektrolit egyensúly fenntartásában a sejtmembránokon belül és kívül.L-Triptofán esszenciális aminosav mely előállítására a szervezet nem képes. A lovak rendszerint fehérjékben gazdag takarmányból vehetik fel. A triptofánból szerotonin keletkezik a szervezetben, melynek, mint neurotransmitternek az idegrendszerre és az izmokra nyugtató hatása van.A magnézium és a B- vitaminok (különösképpen a B 6 vitamin) segítenek a szervezetnek a triptofánt feldolgozni.

Összetétel:               Per kg                     60ml
B1 vitamin            2400 mg                180 mg
B6 vitamin            800 mg                60 mg
B12 vitamin            2080 mg                156 mg
Niacin                     1600 mg                120 mg
L-Triptofán            32000 mg                2400 mg
Magnézium            1600 mg                120 mg

Javallatok :
Etetési útmutató:Felnőtt lovak: Egy injektor tartalmát, 60ml Nutri-Calm gélt közvetlenül a nyelvhátra kell fecskendezni, vagy kevés takarmányba elkeverve megetetni a tréninget, illetve az esemény megelőzően 1-2 órával. Folyékony kiszerelésnél 60 ml-t kell a ló szájába befecskendezni vagy a takarmányba keverni. A kezelés amennyiben szükséges naponta megismételhető.Kisebb lovak, pónik és csikók: Az ajánlott adag a felnőtt adag fele- negyede. Tiltott elemeket, vagy doppingnak minősülő alkotórészeket nem tartalmaz.

Kiszerelés:  1 L-es és 60 ml-es csomagolásban kerül forgalomba.Etetési útmutató felnőtt lónak: 60 ml/nap.

 

Légzésjavítók

AIR VENT
Aromás olajokból, C-vitamin kiegészítéssel készült szirup. Összetételénél fogva természetes úton tisztítja a légutakat, ezáltal javítja a lovak maximális levegő felvételi képességét és nedvesítő hatásával finoman síkAirventosítja a torkot és az orrjáratokat.

Adagolás :
Felnőtt lovak számára ( 300 kg felett): 50 ml/nap. Éves csikóknak, kistestű lovaknak és póniknak (300 kg alatt): 25 ml/ nap.

Etetési útmutató:
Takarmányba keverve. Használat előtt felrázandó. Használatot követően a zárókupakot vissza kell zárni. A készítmény doppingnak minősülő anyagokat nem tartalmaz.

Összetétel:
glicerol, méz, aszkorbin sav.

Kiszerelés:
1 liter

HONEY-C
A készítmény természetes hatóanyagai révén elősegíti a lovak légzését és csillapítja a köhögést. Energiában gazdag, kellemes ízű takarmány-kiegészítő. A készítmény nem tartalmaz tiltott elemeket, vagy doppingnak minősülő alkotórészeket.Honey CÖsszetétel: Folyékony glukóz, szorbit, gyógynövénykivonatok (Thymus, édesgyökér, orvosi pemetefű), C-vitamin és tisztított méz, tartósító anyagok.

Etetési útmutató:
Közvetlenül szájon át beadva vagy a takarmányhoz keverve.Az adagolást a lovak testtömegéhez mérten szükséges megállapítani: 250 ttkg-ig 30 ml, 251-450 ttkg-ig 45 ml, 450 ttkg fölött 60 ml mennyiséget szükséges naponta 1-3 alkalommal a táplálékhoz keverni vagy közvetlenül a szájba, juttatni.

Kiszerelés: 1L , 2,5 L műanyag flakonban.

BREATHEZE -szirup


Csökkenti a nyálka felhalmozódását a légutakban. A benne lévő kálium -jodid nyálkaoldó köptetőszer. Köhögés csillapító szirup lovak részére. Csökkenti gyulladás során a bronchusok görcseit és a torokban fellépő irritációt.BreathezeÖsszetétel: Kálium-jodid, borsmenta olaj, eukaliptusz olaj, ánizsmag olaj, mentol.

Etetési útmutató:
Szájon át, a nyelvhátra fecskendezni, vagy a táplálékhoz keverni a tünetek megszűnéséig. Használat előtt felrázandó. Naponta 1-2 alkalommal kistestű lovaknak (300 ttkg-ig) 50 ml, felnőtt lovaknak (300 ttkg felett) 100 ml. Alkalmazását versenyek előtt 7 nappal javasolt abbahagyni. Nem alkalmazható a vemhesség ideje alatt.

Kiszerelés:
500 ml, 1 liter

ZOSFOR
Biztosítja a kapillárisok és a tüdő egészséges működését. Koncentrált bioflavonoidokat, C és K3 vitamint, dextrózt hesperidin complexet tartalmazó szabadon folyó porkészítmény. A mikro tápanyagok kiegészítésre tervezett ZOSFOR a lovak részére biztosítja a kapillárisok jó működéséhez szükséges anyagokat, ezért alkalmas lovak E.I.P.H. (Exercise Induced Pulmonary Haemorrhage= mozgás okozta tüdővérzés) és más, főként a légzőszervi vírusok okozta vérzéseinek csökkentésére a Zosfor természetes bioflavonoidok gazdag forrása, melyek képesek a tüdő kapilláris sérüléseinek csökkentésére és gyógyítására. A kapillárisok jó működése esetén a nagyobb tüdőkapacitás révén, könnyebb a légzés és nő a teljesítmény.

ZosforEtetési útmutató:
Az első 10 nap alatt naponta 2 alkalommal, reggel és este 25 gramm Zosfort ajánlott a lovak takarmányába keverni. Ezt követően 50 napon keresztül napi adag 2×12.5 gramm. Ajánlatos, hogy a lovakat a 30 napig pihentessék, vagy csak könnyű munkát kapjanak. Ezt követően a tréning-terhelés fokozatosan növelhető. Versenylovak számára is biztonságos. Ennek ellenére javasolt 3 héttel a versenyt megelőzően a kezelés befejezése.

Kiszerelés:
1kg-os csomagolásban kerül forgalomba.

Csikónevelés


KAO-SORB
Attapulgite & Pectin hasmenéses csikók és borjak részére.Elektrolitokat, aktivált attapulgitot (aluminium magnezium szilikát), pektintartalmazó rózsaszínű szuszpenzió. Rendkívül hatékony táplálék kiegészítő csikók és borjak emésztőszervi rendellenességei esetén (diarhea). Segíti a víz és elektrolit háztartás egyensúlyának stabilizációját is.KaoSorb

Összetétel:
Tisztított víz, szorbitok, nátrium klorid, kálium klorid, attapulgite (aluminium magnézium szilikát), pektin, titánium dioxide, foszfor sav, metil paraben, nátrium benzoát,Édesgyökér és lenmagolaj színezék és ízesítés.Nátrium 0.37%, kálium 0.12%, klorid 0.69%, szorbitol 9,3%, nedvességtartalom 74,8%.

Etetési útmutató:
Használat előtt felrázandó.Csikók: 240 ml Kao-Sorb szuszpenziót kell szájon keresztül beadni. Súlyosabb esetben a kezelés 24 óra múlva megismételhető.Az alkalmazás előtt tanácsos állatorvos véleményét kikérni.A Kao-Sorb antibiotikum mentes közvetlen beadásra alkalmas készítmény. Étrendileg még a legfiatalabb állatoknak is biztonságos, a természetes bélflórát nem befolyásolja. Az attapulgite (aluminium magnezium silicate) adszobens hatása többszöröse a kaolin hatásának. Az emésztőcsatorna tartalmában bizonyítottan gyorsan és hatékonyan megköti a toxinokat. A pektin jól ismert természetes gél képző anyag, segít abban, hogy a hasmenéssel járó emésztőszervi rendellenességek, görcsök és fájdalom oldódjanak és normalizálódjon a bélmozgás.

Kiszerelés:
240 ml-es, 480 ml-es csomagolásban kerül forgalomba.

ATTA-SORB GÉL
Attapulgite & Pectin hasmenéses csikók kiegészítő takarmánya. Elektrolitokat és hatékony és természetes megkötő anyagokat tartalmazó hasmenés elleni készítmény egyedi adagolóval ellátott injektorban. Rendkívül hatékony táplálék kiegészítő csikók emésztőszervi rendellenességei esetén (diarrhea). Segíti a víz és elektrolit háztartás egyensúlyának stabilizációját is.Atta-sorb paszta

Összetétel:
Tisztított víz, glicerol, szorbitol, nátrium klorid, kálium klorid, attapulgite (aluminium magnézium szilikát), pektin, citromsav, kálium szorbát, édesgyökér és lenmagolaj színezék és ízesítés

Etetési útmutató:
A tünetek  súlyosságától függően max. 1 fecskendő Atta-Sorbgel tartalmát kell naponta szájon keresztül beadni.(Az átlagos adagolás  10 ml reggel és este.). Az adagolási idő szükség szerint 1-3 nap.Az adagolót, az alkalmazást megelőzően meg kell tisztítani. Az alkalmazás előtt tanácsos állatorvos véleményét kikérni. Az Atta-Sorbgel antibiotikum mentes közvetlen beadásra alkalmas készítmény kényelmes adagolóval ellátott fecskendőben. Étrendileg még a legfiatalabb állatoknak is biztonságos, a természetes bélflórát nem befolyásolja.Az attapulgite (aluminium magnesium silicate) adszobens hatása többszöröse a kaolin hatásának.Az emésztőcsatorna tartalmában bizonyítottan gyorsan és hatékonyan megköti a toxinokat.A pektin jól ismert természetes gélképző anyag, segít abban, hogy a hasmenéssel járó emésztőszervi rendellenességek, görcsök és fájdalom oldódjanak és normalizálódjon a bélmozgás.

Kiszerelés:
60 ml-es csomagolásban kerül forgalomba.

CAL – GRO
A csontos váz fejlődéséhez és a csontok mineralizációjára.A CAL-GRO méneseknek ajánlott ásványi anyag kiegészítő mely makro elemeket, beleértve 2:1 arányban a kalciumot és a foszfort, ezen kívül mikroelemeket protein formában, MSM-t, esszenciális aminosavakat, E vitamint és növény eredetű szilikont. A CAL-GRO takarmány kiegészítő tartalmazza a csontrendszer fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. CAL-GRO fiatal állatokban nemcsak a csontépítést és mineralizációt segíti elő, de növeli a csontok sűrűségét is Gyártása során töltőanyagokat nem használtak fel. A CAL-GRO alkalmazása különösen ajánlott a fiatal állatok (csikók, éves és 2 éves csikók), vemhes és szoptató kancák részére.Calgro

Összetétel:        per kg               per 100g
Kalcium             180,000mg     18,000mg
Mangán             2,500mg             250mg
Foszfor            90,000mg    9,000mg
MSM (szerves kén)         15,000mg    1500mg
Magnézium            30,000mg     3000mg
L-Lizin HCl            120,000mg    12,000mg
Szilikon (szerves)        19,000mg    1900mg
DL-metionin            15,000mg    1,500mg
Cink (kelát)            5,000mg    500mg
E vitamin            10,000mg    1,000mg
Réz (kelát)            2,000mg    200mg

Etetési útmutató:
A lovak napi takarmányadagjához az alábbi CAL-GRO mennyiségek hozzáadása szükséges. Csikók, éves és 2 éves csikók 1.0 mérőkanál, vemhes és szoptató kancák 1-1.5 mérőkanál. Egy adagolókanál hozzávetőlegesen 100 g-t tartalmaz. Tiltott elemeket, vagy doppingnak minősülő alkotórészeket nem tartalmaz. 3 kg CAL-GRO 30 napra elegendő, napi 100 g adagolás esetén.

Megjegyzések:
A fiatal állatok csontjait már korán meg kell erősíteni. Amennyiben a magzat és a csikó ásványi anyag igényeire a vemhesség utolsó 3 hónapjában és az azt követő években fokozott figyelmet fordítanak, szignifikánsan növelhető a csontok sűrűsége és csontos váz erőssége. A megszületést követően felgyorsul a csontok mineralizációja ezért a választott, éves és 2 éves csikók történő CAL-GRO- val kezelése fokozottan indokolt.Szilikon katalizálja a kalcium és foszfor felvételét. Elengedhetetlenül fontos az erős váz és izomrendszer kialakulásához és segíti a csont gyógyulását is. Biológiai hatékonysága sokkal jobb, mint a szervetlen anyagok.

Kiszerelés:
3 kg-os, vagy 8kg-os csomagolásban kerül forgalomba.

FRISKA FOAL
A készítmény könnyen emésztett szirupban tartalmazza a csikók normális fejlődéséhez, valamint a betegségből és antibiotikum kezelés utáni felépüléséhez szükséges vitaminokat és egyéb létfontosság tápanyagokat. Gyorsan elősegíti a takarmányban lévő tápanyagok hasznosulását, ezzel védelmet nyújt a gyenge és stresszes csikóknak, és elősegíti azok növekedését, fejlődését. Minősülő alkotórészeket.

Összetétel: 1 liter tartalmaFriska foal
A-vitamin    833000NE
D3-vitamin    125000NE
E-vitamin    11666NE
B12-vitamin    2,5 mg/lValamint: BI, B2, B6 és C-vitamin, nikotinsav, kalcium-D- pantotenát, folsav és biotint tartalmazó kellemes ízű, energiában gazdag szirupvivő anyagban.


Etetési útmutató: Szájon át, a takarmányba keverve. Használat előtt felrázandó.Újszülött csikóknak 6 ml (2×3 ml) naponta egyszer, idősebb és lábadozó csikóknak 12 ml (2×3 ml) naponta kétszer.
Kiszerelés: 250 és 500 ml-es műanyag flakonban.

Emésztés


PSYLLIUM – INDIAI ÚTIFŰ MAGHÉJ
Psyllium indiai utifű maghéjIndiai útifű maghéj bélműködést szabályozó takarmány‐kiegészítő:- a táplálkozás során bevitt homoktól,és egyéb szennyeződésektől megtisztítja a bélrendszert- a bélműködés normalizálására, a rendszeres napi laza széklet biztosítására- székrekedés megelőzésére és kezelésére, pl.: hasi/bélműtétek után- hasmenés rövidtávú, kiegészítő kezelésére- tisztítja az emésztőrendszert- szervezet teljes felfrissítésére- alaposan kitisztítja a bélrendszert, ezáltal csökkenti a vastagbél /bél rendellenes működésének  kockázatát- jól bevált a nyirokrendszer tisztításánál, nyirokcsomó duzzanatnál- összességében javítja a bőr,szőr minőségét és küllemét- óvja a gyomor és a belek nyálkahártyáját a túl savasodástól- hozzájárul a belek mikro flórájának regenerációjához, antibiotikumos kezelés esetén- allergiás tünetek leküzdésénél is jól használható

Hogyan alkalmazzuk a Psylliumot ?
Etetés előtt, és gyógyszerbevitel után minimum egy órával.
Napi adagja 30-50 g, melyet 500ml vízben kell feloldani,és 5-10 percet állni hagyni!

SZÁRÍTOTT ÉLESZTŐ POR
A sörélesztő javítja a bélflórát, megszünteti a takarmányozás okozta problémákat és hiánytüneteket.A benne lévő biotin jót tesz a szőrnek, a patának és a termékenyítő átörökítő képességet növeli.A csikók tökéletesebb, jobb fejlődését / izomzat, csontszerkezet / biztosítja.Elősegíti a ló egészséges, stresszmentes közérzetét.Emésztési problémák, izommerevség és étvágytalanság az első jelei a nem megfelelő takarmányozásnak.Hatásai:-csillogó szőrzet-egészséges paták-erő és energia-megfelelő takarmányozás és anyagcsere-ásványi anyag, nyomelem és vitamin ellátottság-mikroflóra védelem

Összetétel
Nyersfehérje  31,0 %
Nyerszsír 7,0 %
Nyersrost  9,5 %
Nyershamu 6,5 %Sörélestő
Kalcium 0,3 %
Foszfor 1,0 %
Natrium 0,1 %
Vit. B1 90 mg
Vit. B2 25 mg
Vit. B6 22 mg
Cholin 2300 mg
Pantoténsav  73 mg
Folsav 12 mg
Vas 320 mg
Biotin 520 mcg
Szelén 500 mcg
DE(MJ) 10,5

Adagolás:
csikók: 20-30 g/napFelnőtt lovak:  max. 50g/nap

KENTUCKY KARRON OIL

Összetétel:
Lenmagolaj 500 g/kg, kalcium-hidroxid 5 g/kg, tartósító anyagot is tartalmazó tisztított vízben. A 45% nyers zsír növényi olaj formájában van jelen, melyből 24% többszörösen telítetlen, 14%n egyszeresen telítetlen, 7% pedig telített.Karron Oil GroupJavallatok: A készítmény a lovak emésztését elősegítő takarmány kiegészítő, mely eredményesen használható a székrekedés profilaxisa és a kólika kezelése során is kiegészítőként. Ez a könnyen emészthető emulzió megnöveli az étrend zsír-összetevőinek mennyiségét és elősegíti a természetes körülmények között elforduló lenolajsavak, valamint olajsavak érvényesülését. Az esszenciális zsírsavak a lovak kellemes közérzetének, egészségének, kondíciójának és küllemének (különösen a szőrzet minősége) fenntartásában

Etetési utasítás:
Szájon át, takarmányba keverve. Tréningben lévő és versenyre készülő lovaknak 60 ml, csődöröknek és tenyészkancáknak 60 ml, egyéves állatoknak 60 ml, csikók részére 30 ml a napi adag.

Kiszerelés: 1L, 5L 20L műanyag flakonban.

NUTRI-GARD
Gyomorfekélyre hajlamos és stressz érzékeny lovak részére. Szabadon folyó, durva por, mely megnedvesítve gélszerűvé válik

Összetétel:Nutri Gard
Burgonya sejtfal rostok, élesztő, lecitin, inulin/oligofruktóz, metionin,magnézium foszfát, B1 vitamin, B6 vitamin, B12 vitamin, folsavJavallatok: Nutri-Gard minden esetben ajánlott, amikor a stressz hatására a gyomorsav és nyálka termelése közötti egyensúly felborul. Ilyen stressz tényezők lehetnek: idegeskedés, lekötés a boxban, utazás, verseny, csikó leválasztása, rendszertelen takarmányozás, nem kielégítő rostellátás, csikóknál a tejellátás zavarai, tartós gyógykezelés, állatorvosi beavatkozások és posztoperációs ellátás. A gyomor sav és nyálka termelése közötti egyensúly felborulása esetén  a Nutri-Gard rendkívül könnyen emészthető tápanyagokat biztosit, így lehetővé teszi a lovak részére a gyomor nyálkahártya védelmére megfelelő mennyiségű nyálka termelését.Stressz esetén, amikor a lovak, vagy a csikók gyomrának nyálkahártyája sérülést szenved, vagy várhatóan károsodik (glanduláris és nem-glanduláris), a Nutri-Gard etetése  elismerten a legmegfelelőbb menedzsmentintézkedés.Lovak gyomor fekélye: Nehéz a lovak egyszerű megtekintése során felfedezni a gyomorfekélyre utaló tüneteket, de a szakértők egybehangzóan állítják, hogy az elváltozások rendkívül gyakoriak. Pontos diagnózis kizárólag hosszú gasztroszkóp alkalmazásával végzett belső vizsgálattal lehetséges Tény azonban, hogyha az állat a kezelésre kedvező módon reagál, feltételezhető, hogy az elváltozások valószínűleg jelen voltak.

Leggyakoribb tünetek:
Nem kielégítő étvágy, rossz teljesítmény és általános állapot oka gyakran stressz eredetű gyomorfekély. Gyakran egyéb látható tünetek is észlelhetőek, mint a perzisztálló laza bélsár (esetenként hasmenés), a fogak csikorgatása, rendszertelen táplálkozás, visszatérő kólika, bizonytalan rendellenességek, melyeket nem követnek a hematológiai értékek változásai, test hőmérséklet változásai. Csikókban abdominal distension/ “fazék hasúság”, fekvés a hátra, nyáladzás.
Alkalmazásának közvetlen előnyei: Hatékonysága tudományosan bizonyított. Kis mennyiségekben alkalmazható és gazdaságos. Jó ízű, az állatok szívesen fogyasztják. Jól keverhető. Alkalmazása verseny és kedvtelésből tartott lovakban egyaránt biztonságos.

Etetési útmutató:
A lovak reggeli és esti takarmányadagjához az alábbi Nutri-Gard mennyiségek hozzáadása szükséges:Választott és éves csikók:    1 mérőkanál Nutri-Gard por + 200 ml víz a por nedvesítéséhez 500 kg alatti testtömegű lovak: 1½ mérőkanál Nutri-Gard por + 300 ml víz a por nedvesítéséhez 500 kg feletti testtömegű lovak: 2 mérőkanál Nutri-Gard por + 400 ml víz a por nedvesítéséhezA Nutri-Gard port száraztakarmányra történő bekeverését megelőzően ajánlatos megnedvesíteni.Egy mérőkanál kb. 100 ml= 30 g Nutri-Gard port tartalmazA vizsgálatok alapján elmondható, hogy 30 napos Nutri-Gard kezelés a legtöbb esetben hatékonynak bizonyult.Nagyszámú 450-500kg-os ló kezelése esetén:10 db 450 kg-os állat kezelése esetén 1½ liter Nutri-Gard-t kell 3 liter vízben elkeverni, a takarmányhoz hozzáadni és ezt a keveréket egyenlően elosztani. Reggel és este ismételni.Tartós alkalmazása állatorvosi vizsgálat és vélemény alapján ajánlott.

Kiszerelés: 3 kg-os csomagolásban, műanyag dobozba zárva kerül forgalomba.

 

Olajok

MÁRIATÖVIS OLAJ
Máriatövis olajMáriatövis olaj közismert májvédő:-méregteleníti a májat, és elősegíti a regenerálódását-stabilizálja és erősíti a májsejt-membránokat-semlegesíti a szabad gyököket-serkenti a májsejtek termelődését-felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját-gyulladáscsökkentő hatású-antioxidáns-hatásúa magas  E- és C-vitaminnak köszönhetően-jótékonyan hat a vesefunkciókra-a méregtelenítő funkciója a szőr, bőr, és szarú problémákra, növekedésre is jótékony hatással van-vitalitás és energia fokozó-immunerősítőKiszerelés: 1LAdagolás: 50-150 ml/nap

RIZS OLAJ
Rizskorpa olaj gazdag olajsavakban, elsősorban  Linol- és az  Palmitinsavban. A nagy mennyiségben tartalmaz gamma-oryzanolt,mely számos tünet kezelésére alkalmas, ilyen pl. a gyomorégés, a szorongás, a depresszió, a gastritis, a  kiütések, fizikai sérülések, és izomfájdalmak.A gamma oryzanol stimulálja az eReiskeimoel 3,5 Ltr.ndorfin kibocsátást – ez a szervezet ún. boldogsághormonja. A hormon stimulálja az agy boldogságközpontját, ez pedig hangulatjavulást eredményez.

A gamma oryzanol bizonyítottan erős antioxidáns hatással rendelkezik. Valójában azt is kimutatták, hogy tízszer erősebb az E-vitaminnál, ami a szabad gyökök és szövetkárosodás elleni hatást illeti.
A gamma oryzanol fokozza az erőt, és izomtömeg növekedést eredményez, csökkenti a testzsírt, gyorsítja a regenerálódást és csökkenti az edzés utáni izomfájdalmakat.
Etetési útmutató: Nagylónak napi 30-50 ml

LAZAC OLAJ
Gazdag Omega-3 és -6 zsírsavakban.

Ajánlott:Lachs051-500x400
A bőr és a gyönyörű szőrzet megőrzésére-jó anyagcsere biztosítására-preventív hatású  (allergia, szív-és keringési rendszer, sebek, vese)A lazac halolaj serkenti az étvágyat és növekedést támogató hatású, különösen ajánlott az idősebb állatok részére -, alkalmas a szárazabb tápok, abrak takarmány  finomítására is.

Etetési útmutató:5 teáskanál / 100 kg

Láb és pataápolás

HOOF AID
Koncentrált biotin + metionin + cink tartalmú takarmány kiegészítő. Az alaptakarmányok jelentős mértékű biotin, DL metionin és cink kiegészítésére javallott nagymértékben stabilizált készítmény. A tudományos vizsgálatok alapján bebizonyították, a pata szaru rossz minősége, töredezettsége,törékenysége és egyéb károsodása, illetve gyakori, vagy korrektív patafaragás  esetén elengedhetetlenül szükséges a lovak takarmányának a fenti anyagokkal történő kiegészítése.Hoof Aid Koncentrált biotin + metionin + cink tartalmú takarmány kiegészítő, lenmag ízesítésű di kalcium foszfátot, kalcium pantotenátot, dextrózt és pirított piskótát tartalmazó vivőanyagban.

Összetétel:
12.5 g termékbenbioticink    cink    200 mg
Hoof Aid kiegyenlítetten biztosítja az alábbiakat:•
Biotin: a pata szaru folyamatos jó fejlődésének fenntartását•    DL-metionin: kén tartalmú aminosav, mely szinergista hatású a biotinra•    Cink: elengedhetetlenül szükséges a keratin szintéziséhez.

Etetési útmutató:
A lovak napi takarmányadagjához az alábbi Hoof Aid mennyiségek hozzáadása szükségesHoof Aid Liquid

  • Pónik és csikók                                           0.5 mérőkanál
  • Éves csikók és közép nehéz lovak           1.0 mérőkanál
  • Nehéz lovak                                                  1.5 mérőkanál

Tiltott elemeket, vagy doppingnak minősülő alkotórészeket nem tartalmaz.Egy kg Hoof Aid 80 napra elegendő, napi 12,5 g adagolás esetén. A megnyitott doboz tetejét használat után azonnal vissza kell zárni.

Kiszerelés:1 kg-os, 2 kg-os, vagy 10kg-os csomagolásban kerül forgalomba.

KENTUCKY HOOF OIL
Kentucky hoof oil
Lovak patájának ápolására szolgáló pataolaj. Elősegíti az egészséges patanövekedést és a pata optimális nedvességtartalmának megőrzését. Rugalmasságot, biztosit a patának és megvédi a berepedezéstől.Összetétel: Tőkehalmáj olaj, fenyőkátrány, gyapjúzsír, kén, kloroxilenol. speciális viszkózus vivőanyagban keverve.

Használati utasítás:
Az előzetesen megtisztított nedvességtartalmának megőrzését. Rugalmasságot, biztosit a pata fali részére ecsettel kell.

Kiszerelés:  1 liter

 

ARNICA LEG GEL (hűtő gél)
Szuper erős! Az ARNICA LEG GEL verseny és kedvtelésből tartott lovak kötőszöveteinek, inainak és lábszárának kezelésére ajánlott gyors hatású hűtő és erősítő gél. A készítményben alkalmazott Árnika kivonat stArnica & Aloa Leg-Gelandard mennyiségű. Számos hatóanyag napsugárzás és hő hatására más készítményekben a létrejövő kémiai reakciók hatására inaktiválódhat és elbomlik (pl. a tanninok precipitációja polimerizációval), ezért az Árnika Leg gélben levő hatóanyagot speciális technikával stabilizálták.

Összetétel:
ARNICA LEG GEL Aloé Vera kivonatot is tartalmaz, mely a bőr részére rendkívül jó hatású. Tisztítja, nedvesíti, erősíti és védi a bőrt. Tápláló és összehúzó hatása miatt a bőr a környezet káros anyagaival szemben ellenállóbb lesz. SEM KÁMFOR –SEM MENTOL nincs gélben!Használati útmutató: az edzéseket megelőzően és azokat. követően is alkalmazható.

Kiszerelés: 500g, csomagolásban.

LEG TEND borogatás
Hideg agyagborogatás lovak számára. Alkalmazható a végtagok gyulladásos elváltozásnál, megterhelésből eredő izom és csontfájdalmak kezelésére, a felfüggesztő, hajlító és nyájtó izmok és inak fájdalmainak cLeg-tend labborogatas 1kg, 2 kg, 4kgsökkenésére. Jól használható az erősen igénybe vett területek hűtéséhez. Ajánlott nehéz tréning, ill. verseny után alkalmazni, különösen kötött kemény talajú terep, ill. pályák után.

Összetétel:
Természetes anyagok, vitaminok, nyomelemek és hamamelis víz.Használati utasítás: A végtag előzetes megtisztítása után a szőrrel szemben, vékony rétegben kell felvinni, majd a szőr mentén kb. 3 mm vastagságban be kell borítani a kezelendő felületet.  10-12 óráig, szükség esetén 24 óráig is hagyhatjuk a kezelt területen majd hideg vízzel mossuk le.

Kiszerelés: 1 kg, 2 kg, 4 kg és 8 kg műanyag dobozban.

MRS krém
Csüdsömör, horzsolások, sebek kezelésére kiválóan alkalmas krém. Vízben nehezen oldódó, vastag krém így akár nedves, saras időben is megvédi a ló sebeit. Nagyon jól használható, enyhe fertőtlenítő hatása is van. Segít megelőzni a fertőzések kialakulását, nagymértékben elősegíti a seb gyógyulását.

Főbb összetevői:Cink-oxid, lenmag olaj, fehér paraffin olaj, teafa olaj.Külsőleg használandó!

Kiszerelés: 500 g

Vegyes

 

FOKHAGYMA POR
Természetes forrása a szelénnek. Pozitívan befolyásolja a vér áramlását,  és csökkenti a magas vérzsír százalékot.A fokhagyma természetes légy visszataszítónak  tekinthető.Fokhagyma
Ajánlott:
Az emésztő- és légzőrendszer karbantartására, tisztítására- vérkeringés javítására-légzőszervi fertőzés kezelésére-immunerősítőre

Etetési útmutató:Nagy lónak 30 mg/ napKis lónak  15mg/ nap